24 Nisan 2011 Pazar

Sivas Köftesi Nasıl Yapılır?

Sivas Köftesi Nasıl Yapılır?

Sivas Köftesini yapabilmek için önce kasabın yolunu tutarız. Kasapta ana malzememiz olan eti almak için ve yine ikinci ana malzeme olan tuzu almak için.

Sivas Köftesi için eti nasıl almalıyız. Et dana eti olmalıdır, dana etinin az yağlı, sinirsiz olan kaburga kısmı ve ön kollarından özenle karıştırılmış eti almalıyız. Yani hem kol hem de kaburga kısmının eti olmalı. Bu eti yeteri miktarda sivas tuzu ile terbiyeliyoruz. Burası önemli özelliği et ve tuz beraberce kıyma olarak çekiliyor. Çekildikten sonra biraz kıymanın dinlenmesini sağlıyoruz, dinlendikten sonra ikinci kez kıymayı çektiriyoruz. Kıymayı alıp pişirmeye veya kızartmaya götürüyoruz.

Sivas Köftesi Hazırlanışı

Tuzu atılmış olan kıymaya başka hiçbir malzeme katmadan köfteyi biraz elimizle karıştırıyoruz. Daha sonra orta büyüklükte yuvarlak parçalar halinde kıymaları ayırdıktan sonra iki elimizle bastırarak yani kıymayı iki elimizin arasına alarak eziyoruz. Ezdikten sonra pişirmeye hazır sivas köftesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder